Pudingová buchta s posýpkou

Pudingová buchta s posýpkou

Táto vynikajúca buchta je jednoduchá na prípravu, jej cesto je krásne mäkké a je doplnená čerstvým vanilkovým pudingom a skvelou posýpkou. Mňam!

Ingrediencie

Na cesto:

  • 2/3 šálky teplého mlieka
  • 3 šálky hladkej múky
  • 2 a 1/2 čajovej lyžičky sušeného droždia
  • 1/3 šálky kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1/3 šálky masla, izbovej teploty
  • 1 stredne veľké vajcia, izbové teploty

Na povrch buchty:

  • 1 balíček instantného vanilkového pudingu
  • 1 a 1/2 – 2 šálky mlieka na puding
  • 3/4 šálky + 2 lyžice masla
  • 2/3 hrnčeka cukru
  • 1 a 1/2 šálok hladkej múky

Postup

  1. Zahrejte mlieko v hrnčeku v mikrovlnnej rúre alebo v malom hrnci na sporáku.
  2. Malo by byť teplé, ale nie horúce alebo vriace.
  3. Pridajte múku a sušené droždie do veľkej misy.
  4. Potom pridajte cukor a vlažné mlieko.
  5. Všetko v mise krátko premiešajte hnetacím hákom.
  6. Ďalej pridajte vanilkový extrakt, mäkké maslo, vajcia a štipku soli.
  7. Cesto hneťte ďalších 5 minút, kým sa nebude lepiť po stranách misy a nebude mať pružnú konzistenciu.
  8. Rukami z cesta vytvarujte guľu a vložte ju späť do misy.
  9. Pokiaľ je cesto príliš lepkavé, pridajte trochu múky.
  10. Pokiaľ je príliš suché/drobivé, pridajte trochu mlieka.
  11. Misu prikryte utierkou, dajte ju na teplé miesto a nechajte hodinu kysnúť.
  12. Medzitým si pripravte puding podľa pokynov na obale a nechajte ho vychladnúť.
  13. Keď je cesto skoro vykysnuté, pripravte si pekáč. Keď je hodina takmer na konci, vyložte plech na pečenie s vyššími stranami papierom na pečenie alebo ho ľahte vymažte a vysypte múkou.
  14. Akonáhle cesto nadobudne, vyberte ho z misy.
  15. Dosku posypte trochou múky a rukami krátko vypracujte cesto.
  16. Potom cesto vyvaľkajte tak, aby zodpovedalo veľkosti vášho pekáča a vložte ho do pekáča.
  17. Nechajte ešte 15 minút odležať.
  18. Počas čakania predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia a pripravte si posýpku.
  19. Najprv dajte do misky maslo, cukor a múku.
  20. Potom rýchlo premiešajte rukami a ľahko k sebe všetko pritlačte tak, aby sa vytvorili malé omrvinky.
  21. Odložte bokom.
  22. Akonáhle uplynie 15 minút, pomocou stierky alebo lyžice rovnomerne rozotrite studený puding na cesto.
  23. Potom naložte posýpku na vrstvu pudingu.
  24. Buchtu pečte na strednom rošte asi 35–45 minút, kým nie je upečená a omrvinka nie je ľahko zlatohnedá.
  25. Pred krájaním buchtu vyberte z rúry a nechajte ju vychladnúť.
Koláč s posýpkou a pudingom pokrájaný na štvorčeky.
www.recipesfromeurope.com

Inšpirujte sa tiež našimi najlepšími receptami z jahôd ! Či už to bude marmeláda, koláč či knedle, rozhodne si pochutnáte.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.