Táto buchta je jednoduchá, vynikajúca, s trochou pomarančového likéru a čerstvými marhuľami. Zamilujete si ju nielen vy, ale aj celá vaša rodina!
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- štipka soli
- 250 ml jogurtu
- 2 vajcia
- 160 g krupicového cukru
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 80 ml rastlinného oleja
- 1 lyžička pomarančového likéru (napríklad Cointreau)
- 6-8 marhúľ, vykôstkovaných a roztvorených (neolúpaných)
- pomarančový alebo marhuľový džem (voliteľne)
Postup
- Rúru predhrejte na 180°C.
- Tortovú formu 23 × 23 cm vyložte papierom na pečenie.
- Múku, prášok do pečiva, sódu a soľ preosejte dohromady do veľkej misy.
- V samostatnej miske rozšľahajte jogurt, vajcia, cukor, vanilku, olej a likér.
- Nalejte tekuté prísady do zmesi múky a jemne miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Cesto nalejte do pripravenej tortovej formy.
- Hore naaranžujte marhule.
- Pečte v predhriatej rúre 35 až 40 minút, alebo kým koláč nebude zlatistý a špajle vložená do stredu nevyjde čistá.
- Marhule potrite trochou marmelády, aby mali pekný lesk.
- Užite si to!
Pozrite sa aj na naše recepty na zavarené marhule , kde sa dozviete veľa tipov, ako si uchovať svoje obľúbené ovocie po celý rok.