Jogurtová buchta s čerstvými marhuľami

Jogurtová buchta s čerstvými marhuľami

Táto buchta je jednoduchá, vynikajúca, s trochou pomarančového likéru a čerstvými marhuľami. Zamilujete si ju nielen vy, ale aj celá vaša rodina!

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 250 ml jogurtu
  • 2 vajcia
  • 160 g krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 1 lyžička pomarančového likéru (napríklad Cointreau)
  • 6-8 marhúľ, vykôstkovaných a roztvorených (neolúpaných)
  • pomarančový alebo marhuľový džem (voliteľne)

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Tortovú formu 23 × 23 cm vyložte papierom na pečenie.
  3. Múku, prášok do pečiva, sódu a soľ preosejte dohromady do veľkej misy.
  4. V samostatnej miske rozšľahajte jogurt, vajcia, cukor, vanilku, olej a likér.
  5. Nalejte tekuté prísady do zmesi múky a jemne miešajte, kým sa všetko nespojí.
  6. Cesto nalejte do pripravenej tortovej formy.
  7. Hore naaranžujte marhule.
  8. Pečte v predhriatej rúre 35 až 40 minút, alebo kým koláč nebude zlatistý a špajle vložená do stredu nevyjde čistá.
  9. Marhule potrite trochou marmelády, aby mali pekný lesk.
  10. Užite si to!
Marhuľový koláč s jogurtom, pokrájaný na doske.
www.magdascauldron.com

Pozrite sa aj na naše recepty na zavarené marhule , kde sa dozviete veľa tipov, ako si uchovať svoje obľúbené ovocie po celý rok.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.