Tento koláč je neuveriteľne jednoduchý na prípravu a ku všetkému chutí tak skvele! Doplnený čerstvými marhuľami a vanilkovou a škoricovou chuťou, je skvelým spoločníkom na letné párty.
Ingrediencie
- 900 g čerstvých marhúľ, rozpolených a vykôstkovaných
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1/2 šálky masla, izbovej teploty
- 3/4 šálky cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 4 veľké vajcia
- 2 šálky hladkej múky
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1 lyžička škorice
- 2 lyžice práškového cukru na podávanie
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte dno a boky 23 cm tortovej formy maslom.
- Dajte bokom.
- Pomocou kuchynského robota alebo ponorného mixéra rozmixujte polovicu marhúľ s citrónovou šťavou a dajte bokom.
- Zostávajúce marhule rozštvrťte a dajte bokom.
- V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom vyšľahajte maslo s cukrom na stredne vysokých otáčkach až do svetlej a nadýchanej zmesi, asi 4-5 minút.
- Pridajte vajcia, jedno po druhom.
- Potom pridajte vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- V malej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
- Pridajte do zmesi a šľahajte, kým sa nespoja.
- Pridajte pretlačené marhule do cesta a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Preneste cesto do pripravenej formy.
- Roztvorené marhule rovnomerne rozprestrite na cesto a pečte 55–60 minút, alebo pokiaľ špajľa zasunutá do stredu nevyjde čistá len s niekoľkými omrvinkami.
- Nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.