Vanilkovo-škoricový koláč s marhuľami

Vanilkovo-škoricový koláč s marhuľami

Tento koláč je neuveriteľne jednoduchý na prípravu a ku všetkému chutí tak skvele! Doplnený čerstvými marhuľami a vanilkovou a škoricovou chuťou, je skvelým spoločníkom na letné párty.

Ingrediencie

  • 900 g čerstvých marhúľ, rozpolených a vykôstkovaných
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1/2 šálky masla, izbovej teploty
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 veľké vajcia
  • 2 šálky hladkej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • 2 lyžice práškového cukru na podávanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte dno a boky 23 cm tortovej formy maslom.
  2. Dajte bokom.
  3. Pomocou kuchynského robota alebo ponorného mixéra rozmixujte polovicu marhúľ s citrónovou šťavou a dajte bokom.
  4. Zostávajúce marhule rozštvrťte a dajte bokom.
  5. V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom vyšľahajte maslo s cukrom na stredne vysokých otáčkach až do svetlej a nadýchanej zmesi, asi 4-5 minút.
  6. Pridajte vajcia, jedno po druhom.
  7. Potom pridajte vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  8. V malej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  9. Pridajte do zmesi a šľahajte, kým sa nespoja.
  10. Pridajte pretlačené marhule do cesta a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  11. Preneste cesto do pripravenej formy.
  12. Roztvorené marhule rovnomerne rozprestrite na cesto a pečte 55–60 minút, alebo pokiaľ špajľa zasunutá do stredu nevyjde čistá len s niekoľkými omrvinkami.
  13. Nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.
Marhuľový koláč s vanilkou a škoricou.
www.platedcravings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.