Francúzska buchta s marhuľami

Francúzska buchta s marhuľami

Každý si musí zamilovať tento ľahký, ale dekadentný koláč! Nie je príliš sladký a uprostred je krásne vlhký. Vyskúšajte ho aj vy.

Ingrediencie

  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 3 vajcia, oddelené
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 1 hrnček mandľovej múky
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 3/4 šálky riccoty
  • 4-5 marhúľ, rozpolených

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Sklenenú formu na pečenie 20 x 20 vyložte papierom na pečenie.
  3. Maslo a cukor vyšľahajte do krémovej konzistencie.
  4. Potom po jednom pridávajte žĺtky, medzi ktorými vždy šľahajte.
  5. Pridajte citrónovú šťavu a kôru a zapracujte.
  6. Pridajte obe múky a premiešajte.
  7. V inej mise vyšľahajte bielky, kým nevzniknú tuhé špičky.
  8. Opatrne vmiešajte do zmesi múky.
  9. Teraz jemne pridajte ricottu.
  10. Cesto dajte do pripravenej formy.
  11. Ľahko pritlačte polovice marhúľ kožou dole.
  12. Posypte trochou cukru.
  13. Pečte cca 45 minút.
  14. Pred vybratím papiera na pečenie spoza buchty nechajte vychladnúť.
  15. Hotovú buchtu nakrájajte na štvorčeky.
Marhuľový koláč servírovaný na tanieriku s vidličkou.
www.michellesipsandsavors.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.