Každý si musí zamilovať tento ľahký, ale dekadentný koláč! Nie je príliš sladký a uprostred je krásne vlhký. Vyskúšajte ho aj vy.
Ingrediencie
- 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
- 1/2 hrnčeka cukru
- 3 vajcia, oddelené
- kôra a šťava z 1 citróna
- 1 hrnček mandľovej múky
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 3/4 šálky riccoty
- 4-5 marhúľ, rozpolených
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Sklenenú formu na pečenie 20 x 20 vyložte papierom na pečenie.
- Maslo a cukor vyšľahajte do krémovej konzistencie.
- Potom po jednom pridávajte žĺtky, medzi ktorými vždy šľahajte.
- Pridajte citrónovú šťavu a kôru a zapracujte.
- Pridajte obe múky a premiešajte.
- V inej mise vyšľahajte bielky, kým nevzniknú tuhé špičky.
- Opatrne vmiešajte do zmesi múky.
- Teraz jemne pridajte ricottu.
- Cesto dajte do pripravenej formy.
- Ľahko pritlačte polovice marhúľ kožou dole.
- Posypte trochou cukru.
- Pečte cca 45 minút.
- Pred vybratím papiera na pečenie spoza buchty nechajte vychladnúť.
- Hotovú buchtu nakrájajte na štvorčeky.