Perníčky patria k najobľúbenejším druhom vianočného pečiva. Prekvapivo ich možno pripraviť aj v raw podobe!
Ingrediencie:
- 1 šálka datlí
- 1 šálka mandlí
- 1/2 šálky vlašských orechov
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky muškátového orieška
- 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
- 1 čajová lyžička kokosového cukru alebo mletých mandlí na posypanie
Postup:
- Datle, mandle a orechy rozmixujte kuchynským robotom.
- Pridajte korenie a vypracujte v cesto.
- Vzniknuté cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 10 minút do mrazničky.
- Následne cesto vyvaľkajte valčekom a pomocou vykrajovačov vykrájajte rôzne tvary raw cukroví.
- Posypte mletými mandľami alebo kokosovým cukrom a skladujte v chladničke.
Veľmi potrebným prístrojom na prípravu receptov na raw cukroví sú kuchynské roboty a šľahače. V prípade, že si nie ste istí, ako si elektrický ručný šľahač vybrať , môžete sa pozrieť na náš porovnávací test.