Jednoduché a chuťovo veľmi zaujímavé pečivo, na ktoré okrem zázvoru potrebujte aj niekoľko ďalších druhov korenia.
Ingrediencie:
- 10 datlí
- 1/2 šálky vlašských orechov
- 1/2 šálky datlí
- 1 pomaranč
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- štipka muškátového orieška
- 4 PL strúhaného kokosu
- 2 mrkvy
Krém
- 400 ml kokosového mlieka z konzervy
- 2 PL javorového sirupu
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Datle a vlašské orechy rozmixujte v kuchynskom robote na lepkavú a drobivú hmotu.
- Zmes vtlačte do pripravených silikónových formičiek na košíčky a vložte do mrazničky.
- Z pomaranča odstráňte kôru, ktorú použijete na ozdobu.
- Vložte všetky prísady okrem mrkvy do kuchynského robota a rozmixujte ich do jednoliatej hmoty.
- Preneste do misy a potom nastrúhajte mrkvu.
- Premiešajte a nechajte 15 minút odležať.
- Vyberte z mrazničky formičky s orechovo-datlovým základom a doplňte ich mrkvovou zmesou.
- Vložte opäť na aspoň 2 hodiny do mrazničky.
- Tesne pred uplynutím dvoch hodín si pripravte kokosový krém.
- Kokosové mlieko vyšľahajte do krémovej konzistencie a za chodu prístroja pridávajte javorový sirup a vanilku.
- Opatrne vyberte košíčky z formičiek a pomocou zdobítka ozdobte kopčekom kokosového krému a pomarančovou kôrou.
Máte radi rozmanité druhy orechov? Recepty na raw cukroví nie sú jediné, v ktorých ich môžete využiť. Upečte si aj ďalšie druhy orechového vianočného pečiva !