Máte radi chuť a vôňu vanilky? Nahraďte klasické vanilkové rožky týmito raw guličkami.
Ingrediencie:
- 80 g mletých mandlí
- 100 g datlí
- 130 g sušených marhúľ
- šťava z polovice pomaranča a polovice citróna
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1 čajová lyžička mletého korenia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Poleva
- 50 g kakaového masla
- 3 PL nesladeného kakaového prášku
- 2 PL raw sladidlá
- štipka soli
Marcipán
- 150 g celých mandlí namočených vo vode po dobu aspoň 4 hodín
- 2 PL agávového nektáru
- 1 čajová lyžička spiruliny v prášku
- 1 čajová lyžička šťavy z repy
Postup:
- Vložte všetky ingrediencie na guličky do kuchynského robota, rozmixujte a vytvorte homogénne cesto.
- Z cesta ručne vytvarujte guličky, ktoré odložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Následne si pripravte čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli na veľmi miernom ohni rozpustite kakaové maslo.
- Vmiešajte doň kakaový prášok, sladidlo a štipku soli. Čokoládovú polevu nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
- Raw cukroví v tvare guličiek napichnite na vidličku a namáčajte ich do čokoládovej polevy. Odkladajte späť na plech.
- V prípade priania môžete guličky ozvláštniť aj bielou čokoládovou polevou.
- Následne vložte plech s guličkami na 20 minút do chladničky, aby poleva stuhla.
- Medzitým si pripravte marcipán. Olúpte mandle a kuchynským robotom ich rozmixujte.
- Do mandlí pridajte agávový sirup a znova mixujte.
- Ak chcete raw marcipán farebný, pridajte do jednej časti špirulínový prášok a do druhej šťavu z červenej repy.
- Marcipánom ozdobte hornú časť guličiek.
Okrem receptov na raw cukroví, môžete škoricu použiť aj pri príprave voňavých škoricových cukroviniek !