Okrem mandlí môžete na prípravu „surových“ cukroviniek využiť aj vlašské, lieskové alebo kešu orechy. Dodajú mu mierne odlišnú chuť.
Ingrediencie:
- 1/2 šálky vlašských orechov
- 1/2 šálky kešu
- 1/2 šálky datlí
- štipka soli
- 3 PL psyllium šupiek
- 3/4 šálky kokosového oleja
- 3/4 šálky javorového sirupu
- 1 šálky nesladeného kakaového prášku
- 1/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Kuchynským robotom rozmixujte vlašské orechy a kešu.
- Pridajte datle a soľ. Mixujte zmes dovtedy, kým sa jednotlivé suroviny dokonale nespoja.
- Pridajte psyllium. Opäť zmes mixujte.
- Vylejte zmes do zapekacej misky a rukami ju starostlivo roztlačte až do okrajov.
- Následne pripravte čokoládovú polevu.
- V mixéri zmiešajte kokosový olej, javorový sirup, kakao a vanilku.
- Vytvorte hladkú polevu a rozotrite ju po orechovo-datlovej zmesi v miske.
- Vložte zapekaciu misku na 2 hodiny do mrazničky.
- Po vybratí nakrájajte na malé kúsky.