Štedrovečerná rybia polievka

Štedrovečerná rybia polievka

Časti kapra, ako je hlava alebo chvost, sa dajú skvele využiť na prípravu tejto tradičnej polievky.

Ingrediencie:

  • 2 litre vody
  • 1 kapria hlava a ďalšie časti ryby, napríklad chvost
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
  • 1 cibuľa
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • 5 guličiek nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 2 PL masla
  • 1-2 PL múky
  • rybie ikry alebo mliečie
  • soľ
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Kaprí hlavu a ostatné časti ryby vložte do hrnca s jedným litrom vody.
  2. Pridajte všetko korenie vrátane soli a nechajte variť domäkka.
  3. Vývar preceďte a oddeľte rybie mäso od kostí.
  4. Nakrájajte cibuľu na kocky a zľahka ju opražte na masle.
  5. Zasypte múkou a neustále miešajte.
  6. Prilejte druhý liter vody a opäť zamiešajte.
  7. Pridajte nakrájanú koreňovú zeleninu a povarte ju domäkka.
  8. Do zeleninového vývaru prilejte rybí vývar, pridajte ikry či mliečie a rybie mäso.
  9. Krátko povarte.
  10. Nakoniec pridajte trochu soli a nasekanú petržlenovú vňať.
Štedrovečerná rybia polievka so zeleninou.
zdroj: halusky.co.uk

Recepty na štedrovečerné menu by bez vyprážaného kapra neboli kompletné. Túto tradičnú českú rybu si ale môžete pripraviť na mnoho ďalších spôsobov. Inšpirujte sa našimi receptami na kapra v mnohých podobách!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.