Nechce sa vám klobásu smažiť v trojobale? Inšpirujte sa týmto jednoduchým receptom, v ktorom sa chuť mäsa skvele snúbi s tymianom.
Ingrediencie:
- 500 g vínnej klobásy
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1 PL bieleho vínneho octu
- tymian
- olivový olej
Postup:
- Vínnu klobásu zľahka na niekoľkých miestach prepichajte vidličkou, aby následne nepraskla.
- Na nepriľnavej panvici zahrejte malé množstvo olivového oleja.
- Pridajte vínne klobásy a čerstvý tymian.
- Klobásy opekajte na miernom ohni 5-7 z oboch strán.
- Počas pečenia ich pravidelne otáčajte.
- Klobásy vyberte z panvice a pridajte do panvice lyžicu vínneho octu.
- Nechajte ocot približne 2 minúty redukovať a potom prilejte biele víno.
- Varte ďalších 7-8 minút, kým sa víno čiastočne nezredukuje a nevytvorí zlatohnedú omáčku.
Takto pripravenú klobásu na štedrovečerné menu servírujte najlepšie so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.