Vianočné anízové perníčky s vanilkovou polevou

Vianočné anízové perníčky s vanilkovou polevou

Perníčky nemusia byť vždy len z medu a zmesi korenia. Zaujímavým variantom s anízom je tento recept. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutia.

Ingrediencie:

  • 2 šálky masla
  • 1 žĺtok
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky cukru kryštál
  • 3 PL mlieka
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/8 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky anízového extraktu

Poleva

  • 1/4 šálky masla
  • 2 šálky práškového cukru
  • 3-4 PL mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • vianočné posypky

Postup:

  1. Mixérom vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej a nadýchanej peny.
  2. Pridajte aníz, žĺtok a mlieko a opäť vyšľahajte.
  3. V samostatnej mise preosejte múku, prášok do pečiva a soľ.
  4. Zmes pridajte k mokrým prísadám a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  5. Misu s cestom prikryte potravinovou fóliou a vložte na 2-3 hodiny alebo pred noc do chladničky.
  6. Predhrejte si rúru na 170°C.
  7. Plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie.
  8. Cesto rozvaľkajte valčekom a pomocou rozmanitých vykrajovačov vykrájajte anízové perníčky.
  9. Pečte približne 7-10 minút dozlatista.
  10. Anízové pečivo nechajte vychladnúť av medziobdobí si pripravte polevu.
  11. Zmiešajte všetky ingrediencie v malej miske a šľahajte, kým nedosiahnete nadýchanú konzistenciu maslového krému, podľa potreby pridajte viac mlieka alebo cukru.
  12. Každý perníček následne jemne potrite polevou a podľa potreby ozdobte posypom.
Vianočné perníčky s anízom a vanilkovou polevou.
zdroj: thecrumbykitchen.com

Na ozdobu tohto anízového pečiva môžete využiť niektorý z našich receptov na tie polevy na perníčky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.