Tradičné talianske anízové pečivo

Tradičné talianske anízové pečivo

Lahodné, aromatické a mäkké, tak by sa dalo charakterizovať toto pôvodne talianske vianočné pečivo.

Ingrediencie:

  • 1 a 3/4 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1/4 šálky masla
  • 3 vajcia
  • 1 PL čistého anízového extraktu
  • 1 čajová lyžička mletého anízu
  • 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva

Poleva

  • 1 šálka práškového cukru
  • 2 PL mlieka
  • 1/4 čajovej lyžičky čistého anízového extraktu
  • vianočné posypky

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 100°C.
  2. Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
  3. Do stredne veľkej misy dajte múku a prášok do pečiva.
  4. V inej mise vyšľahajte maslo a cukor elektrickým mixérom.
  5. Následne po jednom zašľahajte vajcia, pridajte anízový extrakt, mletý aníz a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  6. Po častiach pridávajte zmes múky.
  7. Vypracujte v cesto.
  8. Na pripravené plechy na pečenie pomocou lyžice vytvorte sušienky.
  9. Anízové pečivo pečte približne 5-7 minút.
  10. Keď cukroví chladne, pripravte si polevu na ozdobenie.
  11. Vyšľahajte práškový cukor, mlieko a anízový extrakt dohladka.
  12. Vršky vianočných sušienok namáčajte do polevy a potom ich posypte posypkami.
  13. Nechajte stuhnúť.
Tradičné talianske vianočné anízové pečivo.
zdroj: growagoodlife.com

Okrem receptov na anízové pečivo môžete čokoládu využiť aj pri príprave mnohých ďalších druhov čokoládových cukroviniek . Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.