Zdravé lievance z ovsených vločiek a banánov

Zdravé lievance z ovsených vločiek a banánov

Máte radi sladké raňajky? Skúste túto zdravšiu alternatívu obľúbeného pokrmu, na ktoré si určite pochutnáte.

Ingrediencie:

  • 2 zrelé banány (najlepšie, keď majú veľa hnedých škvŕn)
  • 1 a 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky nesladeného mandľového mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • olivový olej

Postup:

  1. Všetky ingrediencie, teda ovsené vločky, banány, mlieko, vajcia, prášok do pečiva a korenia, vložte do mixéra a mixujte na najvyšší výkon, pokiaľ nebude zmes úplne hladká.
  2. Lívanečníkovú panvicu zľahka vymažte olivovým olejom a rozohrejte.
  3. Akonáhle je panvica rozpálená, pridajte cesto a smažte približne 2-3 minúty, kým sa lievance mierne nenafúknu a na okrajoch sa neobjaví niekoľko bubliniek.
  4. Lievance obráťte a smažte, kým nie sú aj z druhej strany zlatisto hnedé.
  5. Postup opakujte aj so zvyšným cestom.
  6. Hotové lievance môžete ozdobiť čerstvým ovocím, orieškami či javorovým sirupom.
Banánovo-ovsené lievance zdobené plátkami banánov a pekanovými orechmi.
zdroj: ambitiouskitchen.com

Recepty na ovsené vločky v podobe lievancov nie sú jedinou možnosťou pre zdravé ovsené raňajky. Inšpirujte sa aj receptami na chutné ovsené kaše .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.