Okrem lievancov si z vločiek môžete pripraviť aj palacinky. Vyskúšajte tento vegánsky variant!
Ingrediencie:
- 1 šálka ovsených vločiek
- 1/4 šálky bezlepkovej múky
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/4 šálky jablčného pyré
- 1 a 1/4 šálky mandľového mlieka
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1 PL kokosového oleja
Postup:
- Ovsené vločky vložte do kuchynského robota alebo mixéra. Mixujte, kým nevznikne jemná múka.
- Pridajte bezlepkovú múku a mixujte, kým sa nespoja.
- Ďalej do mixéra vložte ostatné ingrediencie a rozmixujte do hladka.
- Následne dajte cesto na 20 minút vychladiť do chladničky.
- Rozohrejte si panvicu s olejom.
- Naberte 1/4 až 1/2 šálky cesta a opatrne ho vlejte na panvicu.
- Následne panvicou pohybujte krúživými pohybmi, aby sa cesto rovnomerne rozprestrelo.
- Vymažte približne 1-2 minúty a potom opatrne obráťte na druhú stranu.
- Postup opakujte aj so zvyšným cestom
- Potom palacinky ozdobte jogurtom, čerstvým ovocím, marmeládou či tvarohom podľa vašich predstáv.
V čase Vianoc môžete ovsené vločky na váš stôl ľahko dostať v podobe zdravého ovseného pečiva !