Nepečené Raffaello rezy s kokosom

Nepečené Raffaello rezy s kokosom

Kto by nepoznal preslávené guličky s lahodným krémom a mandľou zdobené strúhaným kokosom. Vyrobte si ich vlastnú domácu verziu!

Ingrediencie:

  • 500g ľubovoľných maslových sušienok
  • 400 ml šľahačky
  • 400g mascarpone
  • 250 ml mlieka
  • 120g sušeného strúhaného kokosu
  • 200g rozpustenej bielej čokolády
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • kôra z 1 citróna

Postup:

  1. Strúhaný kokos zalejte štyrmi až piatimi polievkovými lyžicami mlieka a dajte v hrnci na 2-3 minúty zahriať.
  2. Nechajte vychladnúť a zmes prelejte cez sito, pričom kokos prelisujte. Získate tak skutočne intenzívnu kokosovú chuť.
  3. V mise zmiešajte mascarpone a rozpustenú bielu čokoládu a vyšľahajte do podoby krému.
  4. Pridajte kokosové mlieko, vanilkový extrakt a citrónovú kôru.
  5. V samostatnej miske vyšľahajte šľahačku a pridajte ju do zmesi mascarpone.
  6. Všetko dôkladne premiešajte dohromady.
  7. Vyšší plech alebo tortovú formu vyložte papierom na pečenie.
  8. Jednotlivé maslové sušienky namočte do zostávajúceho do mlieka a vyskladajte ich na dno.
  9. Na sušienky rozotrite hrubšiu vrstvu zmesi z bielej čokolády, mascarpone a kokosu.
  10. Postup opakujte aj s ďalšími sušienkami.
  11. Nakoniec na vrchnú stranu naneste krém a strúhaný kokos.
  12. Môžete pridať na ozdobu aj niekoľko guličiek Raffaello.
  13. Kokosové rezy uložte na cez noc do chladničky.
Nepečený kokosový múčnik v štýle Raffaello.
zdroj: mummysfantandeasy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.