Kto by nepoznal preslávené guličky s lahodným krémom a mandľou zdobené strúhaným kokosom. Vyrobte si ich vlastnú domácu verziu!
Ingrediencie:
- 500g ľubovoľných maslových sušienok
- 400 ml šľahačky
- 400g mascarpone
- 250 ml mlieka
- 120g sušeného strúhaného kokosu
- 200g rozpustenej bielej čokolády
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- kôra z 1 citróna
Postup:
- Strúhaný kokos zalejte štyrmi až piatimi polievkovými lyžicami mlieka a dajte v hrnci na 2-3 minúty zahriať.
- Nechajte vychladnúť a zmes prelejte cez sito, pričom kokos prelisujte. Získate tak skutočne intenzívnu kokosovú chuť.
- V mise zmiešajte mascarpone a rozpustenú bielu čokoládu a vyšľahajte do podoby krému.
- Pridajte kokosové mlieko, vanilkový extrakt a citrónovú kôru.
- V samostatnej miske vyšľahajte šľahačku a pridajte ju do zmesi mascarpone.
- Všetko dôkladne premiešajte dohromady.
- Vyšší plech alebo tortovú formu vyložte papierom na pečenie.
- Jednotlivé maslové sušienky namočte do zostávajúceho do mlieka a vyskladajte ich na dno.
- Na sušienky rozotrite hrubšiu vrstvu zmesi z bielej čokolády, mascarpone a kokosu.
- Postup opakujte aj s ďalšími sušienkami.
- Nakoniec na vrchnú stranu naneste krém a strúhaný kokos.
- Môžete pridať na ozdobu aj niekoľko guličiek Raffaello.
- Kokosové rezy uložte na cez noc do chladničky.