Opité pečivo s vaječným koňakom

Opité pečivo s vaječným koňakom

Vaječný koňak nemusíte počas sviatkov iba popíjať, pridať go môžete aj do vášho obľúbeného pečiva!

Ingrediencie:

  • 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 1/4 šálky cmaru
  • 1 šálka masla
  • 3/4 šálky vaječného koňaku
  • 6 šálok hladkej múky
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1 PL prášku do pečiva

Poleva

  • 4 šálky práškového cukru
  • 1 šálka masla
  • 4 PL vaječného koňaku
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška

Postup:

  1. V miske zmiešajte cmar a jedlú sódu. Odložte bokom.
  2. V mixéri zmiešajte maslo a cukor.
  3. Pridajte vajcia, soľ, vanilku a vaječný koňak. Dobre premiešajte.
  4. Pridajte tri šálky múky, škoricu, muškátový oriešok a prášok do pečiva. Miešajte, kým sa všetko nespojí.
  5. Pridajte zmes cmaru a jedlej sódy a ďalšie tri šálky múky.
  6. Vzniknuté cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte cez noc do chladničky.
  7. Predhrejte si rúru na 170°C.
  8. Cesto rozdeľte na polovicu a pomocou valčeka rozvaľkajte a plát a vykrajovače vykrájajte požadované tvary.
  9. Opité pečivo odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  10. Rovnako postupujte aj s druhou polovicou cesta.
  11. Pečte pri po dobu 9-10 minút.
  12. Opité pečivo nechajte vychladnúť av medziobdobí si pripravte polevu.
  13. Maslo vyšľahajte v mixéri, kým nezíska takmer bielu farbu.
  14. Pridajte práškový cukor, vanilku, škoricu, muškátový oriešok a tri lyžice vaječného koňaku.
  15. Šľahajte na nízku rýchlosť 3-5 minút a pridajte poslednú lyžicu likéru, záleží na konzistencii krému.
  16. Vychladnuté pečivo ozdobte pomocou zdobítka.
Vianočné pečivo s vaječným koňakom.
zdroj: tasteoflizzy.com

Chuť a vôňu vášho vianočného pečiva môžete zvýrazniť nielen alkoholom, ale aj rozmanitým korením. Vyskúšajte okrem receptov na opité pečivo aj tie na pečivo s korením . Škorica, zázvor aj klinček dodajú pečeniu tú pravú atmosféru

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.