Jednoduché a veľmi chutné pečivo, ktoré máte hotové raz dva. Milujú ho muži aj ženy!
Ingrediencie:
- 250 g sušených sliviek
- cca 400 ml rumu
- 2 čajové lyžičky medu
Poleva
- 100 g čokolády na varenie
- 50 h vysokopercentnej horkej čokolády
- 50 g hery
- 2 PL nesladeného kakaového prášku
- 2 PL šľahačky
Postup:
- Sušené slivky vložte do pohára a zalejte potrebným množstvom rumu tak, aby boli úplne potopené.
- Do pohára pridajte dve lyžičky medu a zamiešajte.
- Pohár uzavrite a nechajte jeden deň odležať.
- Každý deň pohárom zatrepte, aby sa všetky slivky náležite nasiakli.
- Po uplynutí danej slivky sceďte, dôkladne odkvapkajte a vložte na chvíľku do chladničky.
- V hrnci vo vodnom kúpeli rozpustite všetky ingrediencie na čokoládovú polevu.
- Keď je poleva hladká a krémová, pomocou špajle v nej namáčajte vychladené slivky.
- Odkladajte na tanier či silikónovú podložku, kde nechajte čokoládu stuhnúť.