Kysnuté buchty s lekvárom a rumom

Kysnuté buchty s lekvárom a rumom

Toto lahodné sladké jedlo s hutnými lekvárom s trochou rumu nielenže skvele zaplní vaše žalúdky, ale uspokojí aj vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie

  • 1 balíček čerstvého droždia
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 140 g masla
  • 500 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 60 g kryštálového cukru
  • 3 žĺtky
  • trochu vanilky a strúhanej citrónovej kôry
  • rozpustené maslo na potieranie buchiet
  • lekvár
  • lyžice rumu

Postup

  1. Zmiešajte droždie s trochou cukru a vlažným mliekom a dajte zmes na teplé miesto, aby droždie začalo kvasiť.
  2. Vo zvyšku vlažného mlieka rozpustite maslo.
  3. Múku so štipkou soli dajte do misky a pridajte zvyšný cukor, žĺtky, trochu vanilky alebo trochu vanilkového cukru a trochu nastrúhanej citrónovej kôry.
  4. Zmiešajte teplé mlieko s rozpusteným maslom a droždím.
  5. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto, zasypte trochou múky a nechajte kysnúť, kým sa nezdvojnásobí svoj objem.
  6. Medzitým pripravte náplň.
  7. Zmiešajte lekvár s trochou rumu.
  8. Keď je cesto hotové, dajte ho na pomúčenú plochu.
  9. Cesto môžete buď vyvaľkať na hrubšiu vrstvu a rozdeliť, aby ste získali rovnaké štvorcové kúsky, alebo pomocou lyžice odštipnite guličky priamo z cesta a vytvorte ploché štvorcové kúsky.
  10. Na stred každého štvorcového kusu položte lyžicu náplne, ohnite okraje cez náplň, prsty pritlačte a vytvorte buchtu.
  11. Buchtu namažte rozpusteným maslom a dajte na pekáč, jednu vedľa druhej.
  12. Nakoniec na všetky naneste ešte trochu rozpusteného masla.
  13. Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 25-30 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  14. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Buchty plnené slivkami na tanieri s utierkou.
www.svetevity.sk

Preferujete skôr koláče s čerstvým ovocím? Pozrite sa aj na naše recepty na buchty so slivkami .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.