Toto lahodné sladké jedlo s hutnými lekvárom s trochou rumu nielenže skvele zaplní vaše žalúdky, ale uspokojí aj vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie
- 1 balíček čerstvého droždia
- 250 ml vlažného mlieka
- 140 g masla
- 500 g hladkej múky
- štipka soli
- 60 g kryštálového cukru
- 3 žĺtky
- trochu vanilky a strúhanej citrónovej kôry
- rozpustené maslo na potieranie buchiet
- lekvár
- lyžice rumu
Postup
- Zmiešajte droždie s trochou cukru a vlažným mliekom a dajte zmes na teplé miesto, aby droždie začalo kvasiť.
- Vo zvyšku vlažného mlieka rozpustite maslo.
- Múku so štipkou soli dajte do misky a pridajte zvyšný cukor, žĺtky, trochu vanilky alebo trochu vanilkového cukru a trochu nastrúhanej citrónovej kôry.
- Zmiešajte teplé mlieko s rozpusteným maslom a droždím.
- Miešajte, kým nevznikne hladké cesto, zasypte trochou múky a nechajte kysnúť, kým sa nezdvojnásobí svoj objem.
- Medzitým pripravte náplň.
- Zmiešajte lekvár s trochou rumu.
- Keď je cesto hotové, dajte ho na pomúčenú plochu.
- Cesto môžete buď vyvaľkať na hrubšiu vrstvu a rozdeliť, aby ste získali rovnaké štvorcové kúsky, alebo pomocou lyžice odštipnite guličky priamo z cesta a vytvorte ploché štvorcové kúsky.
- Na stred každého štvorcového kusu položte lyžicu náplne, ohnite okraje cez náplň, prsty pritlačte a vytvorte buchtu.
- Buchtu namažte rozpusteným maslom a dajte na pekáč, jednu vedľa druhej.
- Nakoniec na všetky naneste ešte trochu rozpusteného masla.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 25-30 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Preferujete skôr koláče s čerstvým ovocím? Pozrite sa aj na naše recepty na buchty so slivkami .