Zdravý a predsa chutný dezert z jednoduchých surovín! Môžete ho servírovať ku káve alebo ako lahodné raňajky či desiatu.
Ingrediencie
- 150 g špaldovej celozrnnej múky
- 50 g ovsených vločiek
- 150 g nastrúhaných jabĺk
- stévia podľa chuti
- 1 malá čajová lyžička mletej škorice
- prášok do pečiva bez fosátu
- 1 a ½ – 2 lyžice kakaa
- domáci lekvár bez zbytočného cukru
- nasekané mandle na posypanie
Postup
- Špaldovú celozrnnú múku zmiešajte s ovsenými vločkami, pridajte očistené a nastrúhané jablko, stéviu, škoricu, prášok do pečiva a kakao.
- Umiešajte cesto.
- Zbytočne nepridávajte vodu, iba ak to bude nevyhnutné, tak trochu sójového mlieka.
- Cesto musí byť hustejšie.
- Vylejte do tortovej formy alebo na plech natretý kokosovým alebo obyčajným olejom a vysypaný múkou.
- Vložte do rúry predhriatej na 170 ° C a pečte 40 minút.
- Pred vybratím špajdľou skontrolujte, či je prepečený.
- Hotový koláč ihneď potrite lekvárom a posypte mandľami.
Čo skúsiť trochu neobvyklé múčniky so zeleninou? Možno vás to prekvapí, ale recepty na sladké buchty z cukety sú úplne geniálne!