Slivkový lekvár v kombinácii s pudingom je absolútnou delikatesou! Ochutnajte tieto skvelé buchty a nezostane vám nič iné ako súhlasiť.
Ingrediencie
Na cesto:
- 20 g čerstvého droždia (2 lyžičky suchého droždia)
- 300 ml (~ 1 a 1/4 šálky) mlieka, vlažného
- 500 g (~ 4 šálky) hladkej múky
- 50 g (~ 1/4 šálky) cukru
- 2 žĺtky
- štipka soli
- 60 g (~ 1/4 šálky) masla, rozpusteného
Na náplň:
- 250 – 300 g (~ 1 – 1 a 1/4 šálky) lekvár
Na pomazanie buchiet:
- 40 g (~ 2 a 1/2 lyžice) rozpusteného masla
Na puding:
- 500 ml (~ 2 šálky) mlieka
- semienka z polovice vanilkového struku
- 2 lyžice cukru
- 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
- 2 žĺtky
- 1 polievková lyžica rumu
Postup
- Zmiešajte droždie s 1 čajovou lyžičkou cukru, 100 ml vlažného mlieka a 2 lyžicami múky a na teplom mieste nechajte kysnúť.
- Dajte žĺtky, cukor a soľ do misky a zašľahajte.
- Múku preosejte do žĺtkovej zmesi a potom pridajte aktivované droždie.
- Začnite hniesť pomocou ručného mixéra.
- Keď je cesto dobre spojené a začne sa tvoriť hladká guľa, pridajte rozpustené maslo a pokračujte v miesení, kým nie je maslo úplne zapracované a cesto nie je hladké a vláčne.
- Zakryte misku a nechajte cesto hodinu kysnúť.
- Cesto vyklopte na pomúčenú plochu, znovu ho premiešajte a potom vyvaľkajte na 1 cm hrubý obdĺžnik.
- Nakrájajte na štvorce s rozmermi 6 × 6 cm a na každý štvorec dajte lyžicu lekváru.
- Vytvorte guličky a vložte ich na vymastený plech blízko seba.
- Rozpustite maslo na vrchnú časť a nechajte buchty 30 minút kysnúť.
- Predhrejte rúru na 200 ° C a pečte buchty po dobu 15-20 minút, kým nebudú zlatohnedé.
- Medzitým urobte puding.
- Zmiešajte vaječné žĺtky, vanilkové semienka, cukor, kukuričný škrob a rum, potom postupne pridávajte mlieko, aby vám nevznikli hrudky.
- Varte na strednom ohni, kým zmes nezhustne.
- Preložte lyžicu pudingu na tanier a naň položte 1 alebo dve buchty.
- Podávajte vlažné.