Kysnuté lekvárové buchty s polevou

Kysnuté lekvárové buchty s polevou

Neviete, ako svoje buchty ešte ozvláštniť? Skúste ich zaliať omáčkou z masla, cukru a citrónovej šťavy! Je to skutočne skvelé.

Ingrediencie

  • 10 g cukru
  • 100 g kvásku
  • 140 g teplého mlieka
  • 300 g hrubej chlebovej múky
  • 3 g (1 lyžička) škorice
  • 20 g cukru
  • 1 vajce
  • 2 g soli
  • 50 g masla
  • ½ pohára lekváru
  • 80 g práškového cukru
  • 30 g masla
  • šťava z ½ citróna

Postup

  1. Zmiešajte mlieko, cukor a kvások vo veľkej miske a nechajte stáť 10 minút.
  2. Pridajte múku, škoricu, cukor, vajcia, soľ a maslo a hneťte alebo miešajte v robote, kým nie je cesto hladké a pružné.
  3. Zakryte a nechajte 2 hodiny kysnúť na teplom mieste.
  4. Cesto vyklopte na ľahko pomúčenú plochu.
  5. Jemne ho natiahnite na štvorec 45 cm a lyžičkou opatrne naložte lekvár.
  6. Rozotrite ich lyžicou a dávajte pri tom pozor, aby ste cesto neroztrhli.
  7. Zbaľte ho pevne do dlhej klobásy, zatlačte šev a poriadne utesnite.
  8. Pripravte si štvorcový plech veľký asi 20 x 20 cm alebo podobný a vyložte ho papierom na pečenie.
  9. ,,Klobásu“ z cesta nakrájajte ostrým nožom na 9 častí.
  10. Vytvorte buchty a dajte si pozor na utesnenie spodku, lekvár nesmie presakovať.
  11. Buchty dajte na plech, voľne prikryte potravinovou fóliou a nechajte asi hodinu na teplom mieste.
  12. Predhrejte rúru na 200 °C.
  13. Keď sa buchty nafúknu a tesne priliehajú k sebe, preložte plech do rúry a pečte 20 minút.
  14. Nechajte buchty vychladnúť.
  15. Ak chcete urobiť polevu, priveďte maslo do varu v malej panvici, primiešajte do misky s práškovým cukrom a pridajte citrónovú šťavu tak, aby poleva bola dostatočne tekutá na pokvapkanie buchiet.
Buchty so slivkami zdobené polevou na papieri.
www.cuisinefiend.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.