Lekvárová bábovka

Lekvárová bábovka

Bábovku poznáme asi všetci, ale čo ju naplniť bohatými dymovými slivkovými lekvárom, vďaka ktorým bude bábovka extra šťavnatá! Dúfame, že si tento trochu neobvyklý vegánsky múčnik užijete.

Ingrediencie

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 1 balíček vanilkového cukru (voliteľne)
  • 40 g cukru
  • 40 g rastlinného margarínu
  • 200 ml rastlinného mlieka
  • 1 dávka rumu (voliteľne)
  • 1 štipka soli
  • múka na poprášenie a margarín na vymazanie

Na náplň:

  • 450 g lekváru
  • 1/2 citrónovej šťavy
  • 1 lyžička škorice
  • 1 dávka rumu (voliteľne)

Postup

  1. Zahrejte mlieko, aby bolo teplé, ale nie vriace.
  2. Rozpustite v ňom margarín a pridajte dávku rumu (voliteľne).
  3. Do misky pridajte všetky zostávajúce suché ingrediencie na cesto a premiešajte.
  4. Pridajte teplé rastlinné mlieko.
  5. Premiešajte všetky ingrediencie, aby vzniklo hladké cesto, ktoré sa nelepí.
  6. V prípade potreby pridajte trochu viac mlieka.
  7. Misu s cestom prikryte uterákom a nechajte 40 minút odpočívať v teplom prostredí, aby nakyslo.
  8. Medzitým v miske zmiešajte všetky ingrediencie na náplň.
  9. Ochutnajte a uvidíte, či chcete pridať ešte niečo.
  10. Formu na bábovku vymažte margarínom a poprášte múkou, aby sa bábovka nelepila na formu.
  11. Potom, čo cesto 40 minút odpočíva, ho na pomúčenom povrchu vyvaľkajte valčekom na hrúbku pol centimetra.
  12. Náplň natrite na cesto, okraje udržujte čisté.
  13. Prehnite okraje, aby náplň nevytiekla, a potom cesto vytvarujte ako štrúdľu.
  14. Preložte do formy.
  15. Medzitým zahrejte rúru na 160 stupňov.
  16. Pečte bábovku asi 45 až 50 minút, kým nie je zlatohnedá.
  17. Pomocou ihly skontrolujte, či je upečená správne.
  18. Akonáhle ju vyberiete z rúry, okamžite ju preložte na tanier.
  19. Podávajte s práškovým cukrom.
Bábovka plnená lekvárom na tanieriku.
www.fransfuturekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.