Vynikajúca a jednoduchá čokoládová buchta pečená na plechu, ktorú zvládnete „v cuku letu“ a skôr, než príde návšteva.
Ingrediencie
- 300g hladkej múky
- 180-200g cukru krupica
- 200ml mlieka
- 150ml oleja
- 2ks vajec
- 2 lyžice kakaa
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- maslo a čokoláda na polevu
Postup
- V mise vyšľahajte vajíčka s cukrom. Primiešajte mlieko, olej a kakao.
- Nakoniec primiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešajte hladké cesto.
- Plech vymažte maslom a vysypte múkou. Vzniknuté cesto nalejte na plech a dajte do predhriatej rúry na 180 °C.
- Pečte cca 15-20 minút.
- Upečený koláč môžete potrieť marmeládou a nechajte vychladnúť.
- Medzitým, čo koláč chladne, si pripravte polevu.
- V kastróliku rozpustite maslo s čokoládou a miešajte do rozpustenia.
- Vychladnutý koláč polejte čokoládovou polevou, uhlaďte a nechajte stuhnúť.
- Podávajte napríklad s kávou alebo dobrým čajom.
Chcete vyskúšať inú polevu? Skvelé! U nás nájdete mnoho ďalších receptov na čokoládové polevy nielen na pečivo.