Rožteky nemusia byť vždy len vanilkové obaľované v cukre. Vyskúšajte tento lahodný recept!
Ingrediencie:
- 250 g masla
- 250 g hladkej múky
- 100 g mletých vlašských orechov
- 90 g práškového cukru
- 80 g maku
- 1 žĺtok
- 1 PL vanilkového cukru
- štipka soli
- štipka škorice
- lekvár alebo džem podľa vlastného výberu
- čokoládová poleva
Postup:
- Maslo utrite v miske s cukrom.
- Pridajte žĺtky, orechy a mak.
- Premiešajte a pridajte múku, vanilku a škoricu.
- Cesto dobre prehneťte a zabaľte do potravinovej fólie.
- Vložte asi na hodinu do chladničky.
- Následne cesto rozvaľkajte valčekom a pomocou vykrajovačov vykrájajte jednotlivé tvary rožkov. Rožky je tiež možné z cesta vytvarovať ručne.
- Makové pečivo položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne 12 minút dozlatista.
- Po upečení nechajte vychladnúť.
- Potom polovicu rožkov potrite lekvárom alebo marmeládou a zlepte.
- Na záver potom konce rožkov namočte do čokoládovej polevy a nechajte stuhnúť.
Chcete si čokoládovú polevu vyrobiť sami? Nie je na tom nič zložité, stačí vedieť, ako na to!