Jedinečnú zmes chutí a vôní v tomto netradičnom vianočnom pečive si zamilujte!
Ingrediencie:
- 2 šálky mandľovej múky
- 1 šálka hrozienok
- 1/4 šálky medu
- 4 datle
- 1/2 šálky vlašských alebo pekanových orechov
- 1/8 šálky tekvicových semienok
- 1/8 šálky maku
- 3 PL kokosového oleja
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/2 čajové strúhaného muškátového orieška
- 1/2 čajovej lyžičky zázvorového prášku
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 50 g rozpustenej horkej čokolády
- strúhaný kokos na posypanie
Postup:
- Predhrejte rúru na 170°C.
- Orechy vložte do mixéra a rozmixujte na malé kúsky.
- Vyberte ich a opakujte s datľami, kým nebudú úplne nasekané.
- Všetky ingrediencie okrem medu a kokosového oleja vložte do mixéra.
- Mixujte pri nízkych otáčkach, kým sa všetko nespojí.
- Potom pridajte med a pokračujte v mixovaní.
- Po troškách pridávajte kokosový olej, kým nevznikne cesto.
- Cesto rozvaľkajte na hrúbku pol centimetra a pomocou vykrajovača z neho vykrájajte ľubovoľné tvary.
- Makové pečivo pečte na plechu s papierom na pečenie dozlatista, približne 12-15 minút.
- Nechajte ich vychladnúť na mriežke.
- Zatiaľ čo pečivo chladne, rozpustite si horkú čokoládu a potom do nej makové pečivo z časti ponorte.
- Na záver posypte pečivo kokosom a dajte na 30 minút do chladničky, aby čokoláda stuhla.