Klasické pečivo, ktoré je skvelé predovšetkým s čajom a kávou. Zachutí vám natoľko, že ho budete chcieť konzumovať nielen na Vianoce.
Ingrediencie:
- 400 g hladkej múky
- 220 g masla
- 200 g práškového cukru
- 4 balíčky vanilkového pudingu
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- marmeláda podľa vlastného výberu na zlepenie
- 100 g čokolády na varenie
Postup:
- Predhrejte rúru na 170°C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Do misy dajte preosiatu múku, práškový cukor, vanilkový puding a prášok do pečiva.
- Pridajte vajcia a maslo.
- Ručne alebo s pomocou kuchynského robota vypracujte do podoby cesta.
- Pomocou strojčeka a vhodného nástavca vytvorte podlhovasté tvary cukroví.
- Pečte približne 8-10 minút do ružova.
- Nechajte vychladnúť a potom jednotlivé tvary zlepte marmeládou.
- Rozpustite čokoládu na varenie a jednotlivé konce cukroviniek do nej namočte.
Toto strojkové pečivo môžete zlepiť napríklad niektorú z vlastnoručne pripravených marmelád .