S kokosovým cestom sa veľmi dobre pracuje, okrem klasických banánikov sú obľúbené aj venčeky.
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 140 g masla
- 130 g strúhaného kokosu
- 80 g práškového cukru
- 1 vajce
- štipka soli
- čokoládová poleva
Postup:
- V mise zmiešajte najskôr suché ingrediencie, teda múku, cukor, kokos a soľ.
- Následne pridajte vajcia a maslo.
- Vypracujte v hladké cesto, ktoré nechajte približne hodinu odležať v chladničke.
- Pomocou cukrárskeho zdobítka cesto pretlačte na papierom na pečenie vyložené plechy.
- Predhrejte si rúru na 170°C.
- Pečte približne 8-10 minút do ružova.
- Po vychladnutí polovicu každého venčeka namočte do čokoládovej polevy.
Recepty na strojkové pečivo môžete veľmi jednoducho oživiť pomocou vlastnoručnej čokoládovej polevy ! Pripravte si ju v tmavej aj svetlej verzii!