Striekané kokosové venčeky

Striekané kokosové venčeky

S kokosovým cestom sa veľmi dobre pracuje, okrem klasických banánikov sú obľúbené aj venčeky.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 140 g masla
  • 130 g strúhaného kokosu
  • 80 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • čokoládová poleva

Postup:

  1. V mise zmiešajte najskôr suché ingrediencie, teda múku, cukor, kokos a soľ.
  2. Následne pridajte vajcia a maslo.
  3. Vypracujte v hladké cesto, ktoré nechajte približne hodinu odležať v chladničke.
  4. Pomocou cukrárskeho zdobítka cesto pretlačte na papierom na pečenie vyložené plechy.
  5. Predhrejte si rúru na 170°C.
  6. Pečte približne 8-10 minút do ružova.
  7. Po vychladnutí polovicu každého venčeka namočte do čokoládovej polevy.
Striekané kokosové venčeky s čokoládou.
zdroj:najrecept.sk

Recepty na strojkové pečivo môžete veľmi jednoducho oživiť pomocou vlastnoručnej čokoládovej polevy ! Pripravte si ju v tmavej aj svetlej verzii!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.