Jednoduché cestoviny s tuniakom z konzervy pripravíte z pár ingrediencií. Stačí kúpiť tuniaka a kukuricu v konzerve a hurá do toho!
Ingrediencie
- 250g cestovín (penne, kolienka či vrtuľky)
- 200g tuniaka z konzervy (vo vlastnej šťave)
- 1 konzerva sladkej kukurice
- 3 kyslé uhorky
- 200ml majonézy/majolky
- soľ, mleté korenie
- olivový olej
Postup
- Najprv uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode.
- Zlejte, nechajte odkvapkať a dajte do misy.
- Pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. (Cestoviny sa tak aspoň nezlepia)
- Šťavu z tuniaka aj z kukurice zlejte. Nakrájajte uhorky na malé kúsky.
- Do cestovín postupne zamiešajte tuniaka, kukuricu, uhorky a majonézu.
- Podľa potreby osoľte či okoreňte a podávajte.
- Pokiaľ chcete šalát sviežejší, nechajte ho v chladničke aspoň pol hodiny vychladiť.
Okrem tuniaka možno zapekať napríklad aj lososa. Prinášame inšpiratívne recepty ako as čím zapiecť lososa .