Prinášame vám recept aj na výdatnejšie cestoviny s tuniakom. Vďaka vajcu sú výživnejšie a vďaka majonéze aj chutnejšie.
Ingrediencie
- 1 balenie cestovín
- 1 pohár majonézy
- 1 ks tuniaka v konzerve (vo vlastnej šťave)
- 150g syra eidam
- 1 menšia plechovka hrášku
- 5-6ks vajec (uvarených natvrdo)
Postup
- Cestoviny uvarte podľa návodu na balenie v osolenej vode. Odkvapkajte a nechajte vychladnúť.
- Potom uvarte vajíčka natvrdo (varíme 10 minút), potom prepláchnite v ľadovej vode a olúpte.
- Vajcia nakrájajte na menšie kúsky, syr nastrúhajte nahrubo. Tuniaka a hrášok sceďte.
- Vychladnuté cestoviny zmiešajte s pokrájanými vajíčkami, s odkvapkaným tuniakom a hráškom, s majonézou a nastrúhaným syrom.
- Podľa chuti osoľte, okoreňte či pridajte ďalšie korenie, ktoré máte radi.
- Podľa chuti môžete pridať aj zeleninu navyše (olivy, papriku, uhorky, paradajky,..).
- Dôkladne premiešajte, dajte vychladiť do chladničky a podávajte.