Táto polievka patrí medzi tie najznámejšie a najobľúbenejšie polievky nielen v Číne, ale po celom svete.
Ingrediencie
- 4 čínske huby shiitake
- 4 šálky vývaru
- 1 malá plechovka bambusových výhonkov
- 3 lyžičky octu
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 1 vajce
- 2 lyžičky sezamu
- 3 jarné cibuľky
Postup
- Vývar nalejeme do hrnca. Huby nakrájame na tenké prúžky a pridáme do vývaru.
- Varíme na miernom plameni 8 minút, pridáme bambusové výhonky a varíme ďalšie 4 minúty.
- V miske si zmiešame sójovú omáčku s octom a vmiešame do polievky.
- Potom si zmiešame kukuričný škrob s trochou vody a nalejeme do polievky. Miešame kým nám polievka nezačne hustnúť.
- Nakoniec do polievky pridáme rozšľahané vajcia. Podávame s jarnou cibuľkou a so sezamom.