Sladkokyslá pekinská polievka

Sladkokyslá pekinská polievka

Táto bravčová polievka je perfektnou kombináciou sladkej a kyslej chuti. Skúste ju a uvidíte sami!

Ingrediencie

  • 30 g sušených čínskych húb
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 zväzok jarných cibuliek
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 12 šálok vývaru
  • 250 g chudého bravčového mäsa
  • 1 lyžica strúhaného zázvoru
  • 1 šálka bambusových výhonkov
  • 1 lyžica chilli pasty – môžete pridať alebo ubrať podľa chuti
  • ½ šálky sójovej omáčky
  • ½ šálky ryžového octu
  • 1 lyžica cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kukuričného škrobu

Postup

  1. Huby uvaríme podľa návodu, nakrájame na tenké prúžky a necháme bokom.
  2. Vývar nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme nakrájané jarné cibuľky, prelisovaný cesnak, cibuľu a varíme asi 20 minút.
  3. Medzitým si v panvici rozpálime olej a opečieme na kocky nakrájané bravčové mäso pokiaľ nebude mäkké.
  4. Do panvice pridáme zázvor, bambusové výhonky, chilli pastu, sójovú omáčku, ocot a cukor.
  5. Zmes dobre premiešame a nalejeme do vývaru. Potom pridáme huby, vo vode rozmiešaný škrob a varíme na miernom plameni 10 minút.
  6. Za stáleho miešania pridáme rozšľahané vajcia. Podávame ozdobené jarnou cibuľkou.
Polievka s bravčovým mäsom a hubami.
zdroj: dinnerthendessert.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.