U tejto znamenitej polievky si prídu na svoje milovníci kuracieho mäsa a exotických chutí.
Ingrediencie
- 250 g kuracích pŕs
- 100 g čerstvých shiitake húb
- 0.5 l kuracieho vývaru
- 150 g bambusových výhonkov
- chilli pasta
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 100 g mungo klíčkov
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- 1 lyžica cukru
- 5 lyžíc sójovej omáčky
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Postup
- Kuracie prsia vložíme do vývaru, privedieme do varu a varíme 30 minút.
- Medzitým si pripravíme zeleninu. Bambusové výhonky necháme odkvapkať. Cibuľu, mrkvu huby nakrájame na drobno.
- Mäso vyberieme hrnce a nakrájame na kocky a vrátime späť do hrnca.
- Do vývaru pridáme paradajkovú pastu, cukor a ocot.
- Do panvice nalejeme olej a opražíme si na ňom cibuľu s čili.
- Akonáhle má cibuľa zlatú farbu tak ju pridáme do hrnca s polievkou.
- Pridáme mrkvy, huby, babmusové výhonky a varíme 15 minút.
- Dochutíme sójovou omáčkou, pridáme vo vode rozmiešaný kukuričný škrob a miešame pokiaľ nám polievka nezačne hustnúť.
- Polievku podávame ozdobenú jarnou cibuľkou.