Najlepší žĺtkový krém do cukroviniek

Najlepší žĺtkový krém do cukroviniek

Žĺtkový krém je skvelý nielen na torty, ale veľmi ním oživíte aj vaše vianočné pečivo.

Ingrediencie:

  • 2 šálky plnotučného mlieka
  • 1/4 šálky + 1/3 šálky cukru kryštál
  • 3 žĺtky
  • 1/4 šálky kukuričného škrobu
  • 2 PL masla
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. V hrnci zmiešajte mlieko a štvrť šálky cukru.
  2. Na miernom ohni priveďte zmes do varu.
  3. V mise vyšľahajte vajcia, žĺtky, kukuričný škrob a tretinu šálky cukru.
  4. Hneď ako mlieko začne vrieť, opatrne za stáleho miešania prilievajte polovicu horúceho mlieka do vaječnej zmesi.
  5. Vaječnú zmes vlejte späť do hrnca a neustále šľahajte, kým zmes nezhustne.
  6. Po zhustnutí odstavte z ohňa a vmiešajte maslo a vanilku.
  7. Miešajte, kým sa nerozpustí.
  8. Prelejte do misky a prikryte potravinovou fóliou. Fólia sa musí dotýkať hornej časti krému, aby sa na ňom nevytvoril film.
  9. Pred použitím nechajte krém úplne vychladnúť v chladničke po dobu najmenej 4 hodín.
Lahodný krém zo žĺtkov vhodný nielen do cukroviniek.
zdroj: the stayathomechef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.