Mrkvový múčnik na plech

Mrkvový múčnik na plech

Vyskúšajte túto ľahkú, rýchlu a veľmi výbornú mrkvovú buchtu na plech. Ideálne na raňajky, obedový dezert alebo len tak na posedenie.

Ingrediencie

  • 130g polohrubej múky
  • 2ks vajec
  • 180g cukru
  • 1 lyžička medu
  • 3-4 mrkvy (nastrúhané najemno)
  • 120ml rastlinného oleja
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • štipka soli
  • 250g tvarohu
  • 200g lučiny
  • 80g práškového cukru
  • šťavu z citróna

Postup

  • Najprv nastrúhajte mrkvy najemno. Dajte bokom.
  • V miske vyšľahajte vajíčka s cukrom do peny. Potom pridajte med a olej.
  • V inej miske zmiešajte múku so sódou, kypriacim práškom, škoricou a štipkou soli.
  • Sypkú zmes postupne zapracujte do vaječnej peny.
  • Nakoniec pridajte nastrúhanú mrkvu a poriadne premiešajte.
  • Hotové cesto vlejte na vymastený a vysypaný plech alebo plech s papierom na pečenie.
  • Stierkou prípadne uhlaďte povrch, aby bola všade rovnako vysoká.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 170 ° C na cca 30 minút. Skúste špajľou, či je upečená.
  • Po vychladnutí buchtu namažte krémom, ktorý ste si pripravili tak, že zmiešate tvaroh s cukrom, primiešate lučinu alebo iný čerstvý syr a nakoniec pokvapkáte citrónom podľa chuti.
  • Hotový múčnik môžete ešte navrch posypať nasekanými orieškami.
Buchta s mrkvou, tvarohom a orechmi na plech.
Zdroj: narjousfooddiary.com

Neoslnil vás recept? Nevadí, máme pre vás suprové recepty na tvarohovú bábovku . Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.