Vyskúšajte túto ľahkú, rýchlu a veľmi výbornú mrkvovú buchtu na plech. Ideálne na raňajky, obedový dezert alebo len tak na posedenie.
Ingrediencie
- 130g polohrubej múky
- 2ks vajec
- 180g cukru
- 1 lyžička medu
- 3-4 mrkvy (nastrúhané najemno)
- 120ml rastlinného oleja
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička škorice
- štipka soli
- 250g tvarohu
- 200g lučiny
- 80g práškového cukru
- šťavu z citróna
Postup
- Najprv nastrúhajte mrkvy najemno. Dajte bokom.
- V miske vyšľahajte vajíčka s cukrom do peny. Potom pridajte med a olej.
- V inej miske zmiešajte múku so sódou, kypriacim práškom, škoricou a štipkou soli.
- Sypkú zmes postupne zapracujte do vaječnej peny.
- Nakoniec pridajte nastrúhanú mrkvu a poriadne premiešajte.
- Hotové cesto vlejte na vymastený a vysypaný plech alebo plech s papierom na pečenie.
- Stierkou prípadne uhlaďte povrch, aby bola všade rovnako vysoká.
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 170 ° C na cca 30 minút. Skúste špajľou, či je upečená.
- Po vychladnutí buchtu namažte krémom, ktorý ste si pripravili tak, že zmiešate tvaroh s cukrom, primiešate lučinu alebo iný čerstvý syr a nakoniec pokvapkáte citrónom podľa chuti.
- Hotový múčnik môžete ešte navrch posypať nasekanými orieškami.
Neoslnil vás recept? Nevadí, máme pre vás suprové recepty na tvarohovú bábovku . Inšpirujte sa!