Na pohostenie vašej návštevy sa skvele hodí táto mrkvová buchta s tvarohom. Alebo si ju upečte len tak pre vás a vašu rodinu. Nezostane ani kúsok!
Ingrediencie na korpus
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 2 hrnčeky práškového cukru
- 4ks vajec
- 1,5 hrnčeka rastlinného oleja
- 3-4 mrkvy
- 1 hrnček nasekaných orechov
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka soli
Ingrediencie na polevu
- 250g tvarohu
- 120g čerstvého syra (lučina, gervais,…)
- 1 vanilkový cukor
- 180g práškového cukru
Postup
- Najprv predhrejte rúru na 180°C.
- V mise zmiešajte sypké ingrediencie – múku, cukor, kypriaci prášok, jedlú sódu, škoricu a štipku soli.
- V inej mise vyšľahajte vajcia s olejom a nakoniec pridajte nastrúhanú mrkvu.
- Sypké ingrediencie postupne zapracujte do mokrých.
- Potom primiešajte nasekané orechy.
- Vzniknuté cesto nalejte do vymasteného a vysypaného pekáča alebo na menší plech.
- Pečte po dobu 50 minút. Skúste špajľou, či je upečená a potom nechajte vychladnúť.
- Medzitým pripravte polevu tak, že pomocou mixéra alebo ručne vymiešate všetky ingrediencie.
- Polevu rozotrite rovnomerne po celej buchte a dajte aspoň na hodinu do chladničky.
Vlašské orechy môžete ľahko opražiť na panvici alebo skaramelizovať s trochou cukru.