Tvarohová buchta z mrkvy

Tvarohová buchta z mrkvy

Na pohostenie vašej návštevy sa skvele hodí táto mrkvová buchta s tvarohom. Alebo si ju upečte len tak pre vás a vašu rodinu. Nezostane ani kúsok!

Ingrediencie na korpus

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 4ks vajec
  • 1,5 hrnčeka rastlinného oleja
  • 3-4 mrkvy
  • 1 hrnček nasekaných orechov
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli

Ingrediencie na polevu

  • 250g tvarohu
  • 120g čerstvého syra (lučina, gervais,…)
  • 1 vanilkový cukor
  • 180g práškového cukru

Postup

  • Najprv predhrejte rúru na 180°C.
  • V mise zmiešajte sypké ingrediencie – múku, cukor, kypriaci prášok, jedlú sódu, škoricu a štipku soli.
  • V inej mise vyšľahajte vajcia s olejom a nakoniec pridajte nastrúhanú mrkvu.
  • Sypké ingrediencie postupne zapracujte do mokrých.
  • Potom primiešajte nasekané orechy.
  • Vzniknuté cesto nalejte do vymasteného a vysypaného pekáča alebo na menší plech.
  • Pečte po dobu 50 minút. Skúste špajľou, či je upečená a potom nechajte vychladnúť.
  • Medzitým pripravte polevu tak, že pomocou mixéra alebo ručne vymiešate všetky ingrediencie.
  • Polevu rozotrite rovnomerne po celej buchte a dajte aspoň na hodinu do chladničky.
Múčnik z mrkvy s tvarohovou polevou.
Zdroj: ricardocuisine.com

Vlašské orechy môžete ľahko opražiť na panvici alebo skaramelizovať s trochou cukru.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.