Inšpirujte sa touto mrkvovou buchtou s jablkami, vďaka ktorým je cesto ešte vláčnejšie.
Ingrediencie na korpus
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček polohrubej múky
- 3/4 hrnčeka cukru
- 3ks vajec
- 1 jablko
- 3 mrkvy
- 1/2 kypriaceho prášku
- 1 lyžička perníkového korenia
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1/2 hrnčeka mlieka
Ingrediencie na polevu
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 lyžica vody (horúce)
- 4 lyžice citrónovej šťavy (podľa hustoty)
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny.
- Nastrúhajte mrkvu s jablkom najemno a primiešajte ich k cukrovej pene.
- Potom prilejte mlieko a premiešajte.
- Múku preosejte a premiešajte s kypriacim práškom a perníkovým korením. Postupne zamiešajte do zmesi.
- Nakoniec prilejte olej a ešte poriadne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto bez hrudiek.
- Dajte piecť na plechu vyloženom papierom na pečenie na cca 45 minút.
- Medzitým si pripravte z uvedených surovín polevu.
- Po vychladnutí polevu rovnomerne naneste na celý múčnik a podávajte.