Mrkvovo-jablčná buchta s citrónovou polevou

Mrkvovo-jablčná buchta s citrónovou polevou

Inšpirujte sa touto mrkvovou buchtou s jablkami, vďaka ktorým je cesto ešte vláčnejšie.

Ingrediencie na korpus

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 3ks vajec
  • 1 jablko
  • 3 mrkvy
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1/2 hrnčeka mlieka

Ingrediencie na polevu

  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 lyžica vody (horúce)
  • 4 lyžice citrónovej šťavy (podľa hustoty)

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny.
  • Nastrúhajte mrkvu s jablkom najemno a primiešajte ich k cukrovej pene.
  • Potom prilejte mlieko a premiešajte.
  • Múku preosejte a premiešajte s kypriacim práškom a perníkovým korením. Postupne zamiešajte do zmesi.
  • Nakoniec prilejte olej a ešte poriadne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto bez hrudiek.
  • Dajte piecť na plechu vyloženom papierom na pečenie na cca 45 minút.
  • Medzitým si pripravte z uvedených surovín polevu.
  • Po vychladnutí polevu rovnomerne naneste na celý múčnik a podávajte.
Kúsok buchty z mrkvy a jabĺk pokvapkaná citrónovou polevou.
Zdroj: thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.