O mrkvovej torte už ste určite počuli. Prečo si neupiecť aj mrkvové pečivo? Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutí!
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky olúpanej nastrúhanej mrkvy
- 1 a 1/4 šálky ovsených vločiek
- 1 šálka rozomletých ovsených vločiek
- 3/4 šálky nasekaných vlašských orechov
- 1/4 šálky hrozienok
- 1/3 šálky medu alebo javorového sirupu
- 1/3 šálky nesladeného jablčného pyré
- 1/4 šálky kokosového oleja
- 2 PL mletých ľanových semienok
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/4 lyžičky čajovej mletého zázvoru
- 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 170°C.
- Vo veľkej mise zmiešajte ovsené vločky, ovsenú múku, ľanové semienko, prášok do pečiva, škoricu, zázvor, muškátový oriešok a soľ.
- Pridajte mrkvu, vlašské orechy a hrozienka, všetko dobre premiešajte.
- V samostatnej mise vyšľahajte med, jablčné pyré, kokosový olej a vanilkový extrakt. Pokiaľ vám kokosový olej tuhne, vložte zmes na niekoľko sekúnd do mikrovlnnej rúry a potom ju rozmixujte dohladka.
- Tekutú zmes nalejte do ovsenej zmesi a ručne ju miešajte, kým sa nespoja.
- Cesto bude husté, mokré a lepivé.
- Pomocou polievkovej lyžice vytvarujte na plechu vyloženom papierom na pečenie tvary sušienok.
- Pečte, kým sušienky ľahko nezozlátnu a nespevnia sa na okrajoch a na povrchu, približne 12-14 minút.
Všimli ste si, že na prípravu mrkvových vianočných sušienok nie je potrebná múka? Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na pečivo bez múky !