Pevné, chrumkavé a doslova sa rozplývajúce v ústach, tak by sa dalo jednoducho charakterizovať toto lahodné vianočné pečivo. Vyskúšajte, uvidíte, že na ňom nie je nič zložité!
Ingrediencie:
- 4 bielky
- 1 šálka cukru krupica
- 1 šálka mandlí
- 1 šálka lieskových orieškov
- 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- štipka soli
Postup:
- Predhrejte rúru na 175 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Mandle a lieskové oriešky rozmixujte v kuchynskom robote, aby ste získali hrubo mletú štruktúru. Prípadne ich nasekajte ručne.
- Z bielkov šľahajte sneh.
- V priebehu šľahania do snehu najskôr pridajte štipku soli, škoricu a vanilkový extrakt.
- Potom po lyžiciach pridávajte cukor a šľahajte, kým nezískate tuhý sneh.
- Na záver do vzniknutého snehu lyžicou opatrne primiešajte zmes orieškov a mandlí.
- Pomocou lyžice vytvorte zo zmesi na papieri na pečenie cukroviniek.
- Sušte v predhriatej rúre približne 20 minút, kým vrchná časť cukroviniek nezačne zlátnuť.
Neviete, akú čokoládovú polevu na ozvláštnenie receptov na snehové pečivo zvoliť? Inšpirujte sa našimi rozmanitými polevami z čokolády