Linecké pečivo z našľahaných bielkov

Linecké pečivo z našľahaných bielkov

Linecké pečivo patrí k najobľúbenejším druhom vianočného pečiva. Ozvláštnite ho tento rok tiež našľahanými bielkami!

Ingrediencie:

  • 300 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • marmeláda podľa vlastného výberu

Sneh

  • 3 bielky
  • 150g cukru krupica

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Z múky, masla, cukru, žĺtkov, vanilínového cukru a citrónovej kôry vypracujte ručne alebo pomocou kuchynského robota hladké cesto.
  3. Vzniknuté cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte aspoň na 30 minút do chladničky.
  4. Vychladnuté cesto rozvaľkajte valčekom a pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary lineckých cukroviniek.
  5. Z bielkov a cukru vyšľahajte hutný sneh.
  6. Pomocou zdobiaceho vrecka ozdobte polovicu vykrájaného pečiva snehom.
  7. Dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte dozlatista, približne 15 minút.
  8. Po upečení nechajte vychladnúť a potom zlepte linecké bez snehu a so snehom pomocou marmelády.
Linecké pečivo zlepované marmeládou a zdobené snehom.
zdroj: zivot.pluska.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.