Linecké pečivo patrí k najobľúbenejším druhom vianočného pečiva. Ozvláštnite ho tento rok tiež našľahanými bielkami!
Ingrediencie:
- 300 g masla
- 120 g práškového cukru
- 50 g hladkej múky
- 3 žĺtky
- 1 balíček vanilínového cukru
- nastrúhaná kôra z 1 citróna
- marmeláda podľa vlastného výberu
Sneh
- 3 bielky
- 150g cukru krupica
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Z múky, masla, cukru, žĺtkov, vanilínového cukru a citrónovej kôry vypracujte ručne alebo pomocou kuchynského robota hladké cesto.
- Vzniknuté cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte aspoň na 30 minút do chladničky.
- Vychladnuté cesto rozvaľkajte valčekom a pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary lineckých cukroviniek.
- Z bielkov a cukru vyšľahajte hutný sneh.
- Pomocou zdobiaceho vrecka ozdobte polovicu vykrájaného pečiva snehom.
- Dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte dozlatista, približne 15 minút.
- Po upečení nechajte vychladnúť a potom zlepte linecké bez snehu a so snehom pomocou marmelády.