Už ste vyskúšali tradičný recept na snehové pečivo ozvláštniť čokoládou?
Ingrediencie:
- 3 bielky
- 3/4 šálky cukru krupica
- 1/2 šálky nutelly
- 2 PL práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilky
- 1/2 čajovej lyžičky bieleho octu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 100°C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Z bielkov vyšľahajte pomocou ručného šľahača hustý sneh.
- V priebehu šľahania postupne pridajte cukor, vanilku a ocot.
- Nutellu dajte približne 30 sekúnd ohriať do mikrovlnnej rúry, aby získala tekutejšiu konzistenciu.
- Teplú nutellu potom pridajte do vzniknutej zmesi.
- Na pripravený plech lyžicou alebo pomocou zdobiaceho vrecka potom vytvorte jednotlivé tvary cukroviniek.
- Sušte v predhriatej rúre približne 50 minút, potom rúru vypnite a nechajte snehové pečivo vo vnútri ešte približne hodinu.