Cukroví, po ktorom vždy ako prvé siahnu deti. Pestrosti jeho farieb sa nedá odolať.
Ingrediencie:
- 3 šálky hladkej múky
- 1 šálka masla
- 1/2 šálky cukru kryštál
- 1 šálka hnedého cukru
- 2 vajcia
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 2 šálky lentiliek + lentilky na ozdobenie
Postup:
- Maslo, cukor kryštál a hnedý cukor zmiešajte v mise mixéra.
- Šľahajte 2-3 minúty alebo pokiaľ nebude hmota ľahká a nadýchaná.
- Do misy pridajte vajcia a vanilkový extrakt a premiešajte.
- V inej mise zmiešajte múku, kukuričný škrob, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
- Pridajte polovicu suchej zmesi do misy s maslom a cukrom a premiešajte pri nízkych otáčkach.
- Pridajte zvyšné suché prísady a miešajte, kým sa nespoja.
- Prisypte dve šálky lentiliek.
- Naberte dve polievkové lyžice cesta a vyvaľkajte ich do guličky.
- Guľôčky následne položte približne dva centimetre od seba na plechy vyložené papierom na pečenie.
- Povrch sušienok ozdobte ďalšími lentilkami.
- Vložte na dobu 10-15 minút do mrazničky.
- Predhrejte si rúru na 170°C.
- Cukroví s lentilkami pečte približne 10-12 minút alebo pokiaľ okraje ľahko nezhnednú.