Tieto hrozienkové sušienky sa skvele hodia ku káve, aj čaju. Spríjemnite si s nimi vianočnú pohodu.
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 95 g hnedého cukru
- 45 g hrozienok
- 45 g olivového oleja
- 25 g mlieka
- 15 g nesladeného kakaového prášku
- 1 vajce
- 2 čajové lyžičky vanilínového cukru
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- hnedý cukor na obalenie
Postup:
- Hrozienka prepláchnite a nechajte ich 10 minút namočené v teplej vode, aby zmäkli.
- Medzitým v mise zmiešajte vajcia s hnedým cukrom, mliekom a olejom.
- Pridajte preosiatu múku prášok do pečiva, kakaový prášok, soľ a vanilínový cukor.
- Všetko premiešajte, kým zmes nebude hladká.
- Hrozienka nechajte odkvapkať a dôkladne ich osušte.
- Vcelku alebo pokrájané ich potom pridajte do cesta a všetko prehneťte.
- Do misy nasypte hnedý cukor.
- Z cesta následne tvarujte približne 2-3 centimetre veľké guličky.
- Guľôčky obaľte v hnedom cukre a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pred vložením do rúry pomocou vidličky guličky sploštite.
- Hrozienkové pečivo pečte v rúre predhriatej na 170 ° C približne 18 minút.
Kakao môžete využiť aj pri pečení ďalších druhov vianočných cukroviniek. Načerpajte inšpiráciu v našich receptoch na kakaové pečivo !