Hrozienkové pečivo s kakaom

Hrozienkové pečivo s kakaom

Tieto hrozienkové sušienky sa skvele hodia ku káve, aj čaju. Spríjemnite si s nimi vianočnú pohodu.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 95 g hnedého cukru
  • 45 g hrozienok
  • 45 g olivového oleja
  • 25 g mlieka
  • 15 g nesladeného kakaového prášku
  • 1 vajce
  • 2 čajové lyžičky vanilínového cukru
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • hnedý cukor na obalenie

Postup:

  1. Hrozienka prepláchnite a nechajte ich 10 minút namočené v teplej vode, aby zmäkli.
  2. Medzitým v mise zmiešajte vajcia s hnedým cukrom, mliekom a olejom.
  3. Pridajte preosiatu múku prášok do pečiva, kakaový prášok, soľ a vanilínový cukor.
  4. Všetko premiešajte, kým zmes nebude hladká.
  5. Hrozienka nechajte odkvapkať a dôkladne ich osušte.
  6. Vcelku alebo pokrájané ich potom pridajte do cesta a všetko prehneťte.
  7. Do misy nasypte hnedý cukor.
  8. Z cesta následne tvarujte približne 2-3 centimetre veľké guličky.
  9. Guľôčky obaľte v hnedom cukre a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  10. Pred vložením do rúry pomocou vidličky guličky sploštite.
  11. Hrozienkové pečivo pečte v rúre predhriatej na 170 ° C približne 18 minút.
Vianočné pečivo s hrozienkami a čokoládou obalené v cukre.
zdroj: prodottitipicitoscani.it

Kakao môžete využiť aj pri pečení ďalších druhov vianočných cukroviniek. Načerpajte inšpiráciu v našich receptoch na kakaové pečivo !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.