Nepečené hrozienkové pečivo v tvare vianočných guličiek

Nepečené hrozienkové pečivo v tvare vianočných guličiek

Sladká a zdravá vianočná pochúťka zo zmesi hrozienok, vlašských orechov a ovsených vločiek.

Ingrediencie:

  • 1 šálka hrozienok
  • 1/2 šálky vlašských orechov alebo iných orechov podľa výberu
  • 1/4 šálky ovsených vločiek
  • 2 PL mletých ľanových semienok
  • 1 PL medu
  • 1/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/8 čajovej lyžičky soli
  • nasekané orechy, kokos, kakaový prášok či čokoládové posypky na ozdobenie

Postup:

  1. Hrozienka vložte do malej misky a zalejte ich horúcou vodou. Nechajte 5 minút odstáť, potom zlejte a zľahka osušte.
  2. Orechy, ovsené vločky a ľanové semienko vložte do kuchynského robota a rozmixujte najemno.
  3. Pridajte hrozienka, med, vanilkový extrakt a soľ.
  4. Pulzujte, kým sa nevytvorí hustá, lepivá zmes.
  5. Zmes vyberte z kuchynského robota a ručne z nej vytvorte malé guličky s priemerom asi jedného centimetra.
  6. Do menších misiek nasypte jednotlivé ingrediencie na obalenie a guličky v nich obaľte.
  7. Hrozienkové pečivo položte na papierom na pečenie vyložený plech a dajte do mrazničky.
  8. Po desiatich minútach pečivo preložte do vzduchotesnej nádoby a uložte do chladničky alebo mrazničky.
Nepečené hrozienkové guličky obalené v čokoláde či kokose.
zdroj: wellplated.com

Ak nechcete toto hrozienkové pečivo zdobiť posypkami, môžete sa inšpirovať najrôznejšími polevami na vianočné pečivo!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.