Kombinácia hrozienok a mandlí je rokmi osvedčená vďaka vianočke. Vyskúšajte ju aj v tomto cukroví!
Ingrediencie:
- 3 a 1/4 šálky hladkej múky
- 1 šálka masla
- 1/2 šálky cukru
- 4 žĺtky
- 1 šálka plátkov mandlí
- 3/4 šálky hrozienok
Postup:
- Maslo a cukor vyšľahajte do nadýchanej peny.
- Pridajte žĺtky a dobre premiešajte.
- Potom postupne pridávajte preosiatu múku a hneťte, kým nie je cesto homogénne a hladké.
- Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti.
- Do jednej polovice pridajte mandle a do druhej hrozienka a dobre premiešajte, kým sa úplne nespoja.
- Každú polovicu cesta vytvarujte do tvaru valčeka s priemerom približne 5 cm.
- Zabaľte do potravinovej fólie a vložte na noc do chladničky.
- Druhý deň predhrejte rúru na 200 °C.
- Tenkým ostrým nožom nakrájajte valčeky na tenké sušienky s hrúbkou asi pol centimetra.
- Hrozienkové pečivo položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 8 až 10 minút, kým nezačne zlátnuť.