Vianočné pečivo z hrozienok a mandlí

Vianočné pečivo z hrozienok a mandlí

Kombinácia hrozienok a mandlí je rokmi osvedčená vďaka vianočke. Vyskúšajte ju aj v tomto cukroví!

Ingrediencie:

  • 3 a 1/4 šálky hladkej múky
  • 1 šálka masla
  • 1/2 šálky cukru
  • 4 žĺtky
  • 1 šálka plátkov mandlí
  • 3/4 šálky hrozienok

Postup:

  1. Maslo a cukor vyšľahajte do nadýchanej peny.
  2. Pridajte žĺtky a dobre premiešajte.
  3. Potom postupne pridávajte preosiatu múku a hneťte, kým nie je cesto homogénne a hladké.
  4. Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti.
  5. Do jednej polovice pridajte mandle a do druhej hrozienka a dobre premiešajte, kým sa úplne nespoja.
  6. Každú polovicu cesta vytvarujte do tvaru valčeka s priemerom približne 5 cm.
  7. Zabaľte do potravinovej fólie a vložte na noc do chladničky.
  8. Druhý deň predhrejte rúru na 200 °C.
  9. Tenkým ostrým nožom nakrájajte valčeky na tenké sušienky s hrúbkou asi pol centimetra.
  10. Hrozienkové pečivo položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 8 až 10 minút, kým nezačne zlátnuť.
Vianočné sušienky s kúskami mandlí a hrozienok.
zdroj: nettleandquince.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.