Kandizovaná pomarančová kôra je veľmi obľúbená predovšetkým v anglicky hovoriacich krajinách. Vyskúšajte ju pri pečení použiť aj vy!
Ingrediencie:
- 2 šálky ovsených vločiek
- 1 šálka kandizované pomarančovej kôry
- 1/2 šálky čokoládových lupienkov
- 3/4 šálky hladkej múky
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 1/4 šálky kakaového prášku
- 1/4 šálky masla
- 2 vajcia
- 1/4 šálky medu
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Predhrejte rúru na 170°C.
- Vo veľkej mise ručným mixérom zmiešajte múku, jedlú sódu, hnedý cukor, kakao, maslo, vajcia, med a vanilkový extrakt, kým sa dobre nespoja.
- Potom vmiešajte ovsené vločky trištvrte šálky kandizované pomarančovej kôry a čokoládové lupienky.
- Pomocou malej naberačky alebo polievkovej lyžice vytvorte kopčeky cesta a umiestnite ich na plech s papierom na pečenie.
- Na každý kopček dajte niekoľko kúskov zostávajúceho kandizovaného pomaranča.
- Pečte približne 14 minút.
Ovsené vločky sú jedným zo spôsobov, ako urobiť cukroví zdravším. Použiť ich môžete nielen v receptoch na pečivo s kandizovaným ovocím. Vyskúšajte ovsené vianočné pečivo !