Zmes rozmanitých ingrediencií robí z tohto pečiva veľmi zaujímavý gurmánsky zážitok. Vyskúšajte!
Ingrediencie:
- 2 a 1/2 šálky nasekaných sušených datlí bez kôstky
- 1/2 šálky nasekaných kandizovaných čerešní a ananásu
- 3/4 šálky nahrubo nasekaných vlašských orechov
- 3/4 šálky nasekaných mandlí
- 1/2 šálky masla
- 3/4 šálky cukru
- 1 vajce
- 1 a 1/4 šálky hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
Postup:
- Vo veľkej mise vyšľahajte maslo s cukrom do peny.
- Vmiešajte vajcia.
- V inej mise zmiešajte múku, jedlú sódu, soľ a škoricu a postupne ich zmes pridávajte do krémovej zmesi.
- Dobre premiešajte.
- Primiešajte nasekané kandizované ovocie, datle, mandle a orechy.
- Pomocou polievkovej lyžice vytvorte kopčeky, ktoré pokladajte na papierom na pečenie vystlaný plech.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne 8-10 minút.
Mandľové pečivo je veľmi jemné a lahodné. Inšpirujte sa pri jeho pečení našimi rozmanitými variantmi!