Medové perníčky zdobené kandizovaným ovocím

Medové perníčky zdobené kandizovaným ovocím

Myslíte si, že perníčky musia byť nutne ozdobené iba polevou? Tento recept vás presvedčí o tom, že sa mýlite. Cukroví s kandizovaným ovocím môžu byť perníčky.

Ingrediencie:

  • 350 g medu
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g mletých mandlí
  • 100 g cukru
  • 100 gramov masla
  • 1 vajce
  • Kôra z 1 citróna
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky klinčekov
  • 1/2 čajovej lyžičky kardamónu
  • 1/2 čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 1/2 čajovej lyžičky zázvoru

Na zdobenie

  • 50 celých lúpaných mandlí
  • 25 gramov kandizovaného pomaranča
  • 25 gramov kandizovaného citróna
  • 25 gramov kandizovaných limetiek
  • 25 gramov kandizovaných čerešní
  • 2 PL medu
  • 2 PL vody

Postup:

  1. Med, cukor a maslo zahrievajte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  2. Nechajte vychladnúť. Pridajte vajcia, citrónovú kôru a všetko korenie.
  3. Zmiešajte múku a mandle s medovou zmesou.
  4. Hneťte, kým nie je cesto pevné.
  5. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 2 hodiny do chladničky.
  6. Potom cesto rozvaľkajte valčekom a pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary.
  7. Predhrejte rúru na 180 °C
  8. Perníčky položte na plech s papierom na pečenie a posypte mandľami a kandizovaným ovocím.
  9. Pečte približne 15-20 minút v závislosti od veľkosti perníčkov.
  10. Ešte teplé pečivo s kandizovaným ovocím potrite zmesi dvoch lyžíc medu a dvoch lyžíc vody.
Medové vianočné perníčky zdobené kandizovaným ovocím.
zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.