Lahodné pečivo, ktoré svojím tvarom pripomína čiapočku.
Ingrediencie:
- 1/2 šálky bieleho kryštálového cukru
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 1/2 šálky krémového arašidového masla
- 1/2 šálky masla
- 1 vajce
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- kryštálový cukor na obalenie
- kúsky čokolády alebo čokoládové cukríky na ozdobenie
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- V mise vyšľahajte biely cukor, hnedý cukor, arašidové maslo, maslo a vajcia elektrickým mixérom.
- Potom priestupne vmiešajte múku a prášok do pečiva, až vznikne cesto.
- Z cesta vytvarujte centimetrové guličky a obaľte ich v kryštálovom cukre.
- Na papierom na pečenie vyložené plechy pokladajte guličky asi tri centimetre od seba.
- Pečte 8 až 10 minút alebo pokiaľ nie sú okraje ľahko zlatisto hnedé.
- Do stredu každého kúska cukroviniek ihneď vtlačte kúsok čokolády.

Orechy sú pri pečení vianočného pečiva jednou zo základných surovín. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na orechové pečivo !