Arašidové pečivo s čokoládou

Arašidové pečivo s čokoládou

Lahodné pečivo, ktoré svojím tvarom pripomína čiapočku.

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky bieleho kryštálového cukru
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1/2 šálky krémového arašidového masla
  • 1/2 šálky masla
  • 1 vajce
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • kryštálový cukor na obalenie
  • kúsky čokolády alebo čokoládové cukríky na ozdobenie

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. V mise vyšľahajte biely cukor, hnedý cukor, arašidové maslo, maslo a vajcia elektrickým mixérom.
  3. Potom priestupne vmiešajte múku a prášok do pečiva, až vznikne cesto.
  4. Z cesta vytvarujte centimetrové guličky a obaľte ich v kryštálovom cukre.
  5. Na papierom na pečenie vyložené plechy pokladajte guličky asi tri centimetre od seba.
  6. Pečte 8 až 10 minút alebo pokiaľ nie sú okraje ľahko zlatisto hnedé.
  7. Do stredu každého kúska cukroviniek ihneď vtlačte kúsok čokolády.
Cukrovie s búrskymi orieškami a čokoládou.
zdroj: bettycrocker.com

Orechy sú pri pečení vianočného pečiva jednou zo základných surovín. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na orechové pečivo !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.