Cukroví nemusíte pripravovať vždy len z arašidového masla, ale aj z arašidovej múky alebo jemne namletých arašidov.
Ingrediencie:
- 150 g hladkej múky
- 100 g arašidovej múky či jemne namletých arašidov.
- 100 g cukru
- 100 g masla
- práškový cukor na obalenie
Postup:
- Maslo nakrájajte na kúsky a zmiešajte s hladkou múkou.
- Pridajte cukor a arašidovú múku alebo jemne namleté arašidy.
- Rukami dobre prehneťte a potom na doske vypracujte na cesto.
- Krehké cesto prikryte potravinovou fóliou a dajte ho do chladničky aspoň na hodinu odpočinúť.
- Po uplynutí tejto doby cesto a vytvarujte guličky.
- Snažte sa, aby všetky mali rovnakú hmotnosť a tvar.
- Po vytvarovaní arašidové pečivo namočte do práškového cukru a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte ich v rúre asi 15 minút na 160 °C.

Okrem arašidovej múky môžete pri pečení cukroviniek využiť tiež múku ražnú. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na vianočné pečivo z ražnej múky !