Netradičné pečivo, ktoré si vďaka jeho jedinečnému tvaru zamilujú všetky deti. Vyskúšajte, uvidíte, že na ňom nie je nič zložité!
Ingrediencie:
- 1 šálka krémového arašidového masla
- 1/2 šálky masla
- 1 šálka hnedého cukru
- 1 veľké vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
Na ozdobenie
- arašidy rozdelené na polovice
- čokoládové lupienky
- lentilky či M&M’s
- čierna sladkého drievka nakrájaná na dvojcentimetrové kúsky
Postup:
- Arašidové maslo, maslo a cukor vyšľahajte, kým sa dobre nespoja.
- Vmiešajte vajcia a vanilku.
- V inej mise preosejte múku a jedlú sódu, postupne ich vmiešajte do zmesi arašidového masla.
- Dajte do chladničky, pokiaľ nebude cesto dostatočne pevné, aby sa dalo tvarovať, približne na hodinu.
- Predhrejte rúru na 170 °C.
- Z cesta vytvarujte guličky s priemerom jedného centimetra.
- Jednu stranu zúžte tak, aby pripomínala myš.
- Umiestnite ich približne dva centimetre od seba na plechy s papierom.
- Pridajte arašidy ako uši, M&M’s ako nosy a čokoládové lupienky ako oči.
- Pečte 8-10 minút, kým nie sú hotové.
- Do teplých myšiek ihneď vložte kúsky sladkého drievka ako chvostíky.
